Omplaceringshundar och jourhem


Det finns idag många människor som vill skaffa hund. Ofta blir hundägare tipsade om att vända sig till uppfödare eller kennel för hundinköpet. Vad många inte tänker på är att det finns flera hundar i såväl omplaceringshem som i jourhem som behöver nya ägare. Det är inte bara problemhundar som hamnar i omplaceringshem. Det kan också vara hundar vars tidigare ägare blivit allergiska, avlidit eller helt enkelt inne kunnat ha hund längre av olika orsaker.

Det behövs fler intresserade

Just nu finns ett stort behov av fler jourhem som kan ta emot både en eller flera hundar som snabbt behöver komma ifrån sin gamla familj. Hundar kan behöva flyttas av många olika anledningar och det är inte alltid det är hunden som varit orsaken till problemet. Just nu behövs fler hundintresserade som med kort varsel kan tänka sig att öppna upp sitt hem till en eller flera hundar. Att vara jourhem kräver ett visst mått av hundvana men något som är än viktigare är intresse, tålamod och vilja.

Hunden i hemmet

Om man får hem en ny hund, antingen från en uppfödare eller från ett omplaceringshem kan vissa saker i hemmet behöva förändras. Kanske måste man sätta grindar för vissa rum där man inte vill ha in hunden, eller så kanske man inser att vissa möbler eller prydnadssaker inte längre passar in eller är lämpliga i ett hem som har hund. Då kan smidig magasinering Värnamo vara till hjälp. Med detta alternativ slipper man kasta eller på annat sätt slutgiltigt göra sig av med saker man kanske senare i livet vill ha tillbaka i hemmet.