Att välja hundförsäkring


När du har köpt en hund och speciellt för allra första gången, är det mycket att tänka på. Något som är ganska viktigt är att ha en bra hundförsäkring om det skulle hända den nya familjemedlemmen något. Då går det först och främst att jämföra olika försäkringar på nätet, precis som du gör när det gäller att hitta flyttfirmor inför flytten, vilket du kan göra på flyttfirma.nu eller liknande. Att skaffa hund kan nämligen medföra en flytt i vissa fall, då hunden behöver ett större utrymme.

Det finns några saker som du bör ha i åtanke inför valet av försäkring till din hund. Det kan bli en riktigt dyr historia om du skulle behöva uppsöka en veterinär och här kommer några tips.

Veterinärvård

Som nybliven hundägare är det bra att veta att det finns en basförsäkring för din hund och det är en veterinärvårdsförsäkring. Den täcker kostnader som uppkommer vid utredningar, undersökningar och vissa behandlingar när hunden besöker en veterinär.

Livförsäkring

Skulle det vara att din hund skulle råka ut för något väldigt illa och dör eller blir avlivad, går det att få en ersättning. Har du tecknat en livförsäkring, så täcks kostnaderna i samband med hundens död, men jämför priserna hos de olika försäkringsbolagen för bästa pris.

Tilläggsförsäkring

Tänker du hålla på med att tävla, jaga eller ha hunden till avel är det klokt att ha en tilläggsförsäkring för din hund. Den täcker kostnader och liknande om din hund skulle skadas vid sådana aktiviteter.

Priser

Priserna för en hundförsäkring kan skilja ganska mycket i pris. Det beror på att självriskerna skiljer sig åt, samt hur gammal hunden är och var i landet ni bor. Sedan finns det två olika typer av självrisker:

  • Fast – är en kostnad som du betalar en gång under en period och perioder skiljer sig mellan bolagen.
  • Rörlig – innebär att du betalar en självrisk varje gång du besöker veterinären med din hund.

Något som är bra att tänka på är att välja en självrisk som är mest lämpad för din hund. Det gäller att överväga och jämföra kostnaden för självrisken mot kostnaden vid en skada.

Tips för hundförsäkring

Det finns några goda råd och tips som du bör beakta när det är dags att försäkra din bästa vän.

  • Se till att jämföra de olika försäkringsbolagen. Priserna skiljer sig en hel del åt och se till att ha fokus på vad för innehåll det är i försäkringen, samt vad den kan erbjuda dig.
  • Begär in kostnadsförslag från de olika bolagen. Ett smart tips är att be dem att ge dig en förklaring på varför du ska välja just deras hundförsäkring för din hund.
  • Något som du bör tänka på är att de olika hundraserna kräver olika behov av försäkring. Ett bra exempel på det är att om du har en stor hund kan du behöva försäkra den och få ett skydd för olika typer av ledsjukdomar. Men skulle du däremot ha en liten hund, kan det vara all idé att ha en bra tandvårdsförsäkring. Utgå från hundrasens unika behov!