Starta upp en kennel rent ekonomiskt


Många har som absoluta dröm att kunna driva en kennel. Det kan antingen vara en kennel som föder upp hundvalpar som säljs, eller en kennel som omplacerar hundar som inte har haft det så lätt tidigare i livet. Oavsett vilken kennel man väljer att skapa kan det dock vara bra att fundera över hur den ska startas upp rent ekonomiskt. Många gånger är det nämligen inte så lätt att bara börja bygga och handla. Det måste finnas pengar att starta med. Men hur löser man den saken?

Kan man starta kenneln ihop?

Ett alternativ kan vara att man startar kenneln ihop med någon. Då får man ett delat ekonomiskt ansvar samtidigt som man också kan dela annat ansvar som kenneln innebär. När man startar en kennel gemensamt kan man också få en lite större startkassa.

Ta ett företagslån

Om man planerar att starta kennel och driva den som ett företag kan man också se efter som det finns ett eller annat företagslån man kan ta. Hos Qred kan alla företag ansöka om lån och det kan både ske i företagets uppstart och när man varit aktiv ett tag. Det kan vara en bra lösning att ta till om det saknas ett par tusenlappar i starten, eller om det dyker upp en plötslig akut kostnad som måste betalas. När man tar ett företagslån är det dock klokt att man håller kolla på räntor och andra avgifter som tillkommer. Om man inte gör det finns risken att man inte kan betala tillbaka sitt lån. Det kan vara bra att jämföra de olika lånen för att se hur det ser ut med räntor, hur mycket man kan låna med mera. Ibland är en kredit till exempel bättre att ha än ett generellt banklån. Med krediten betalar man bara för de belopp som utnyttjas, och inte som med ett lån där man betalar för hela beloppet.

Finns det besparingar eller sponsorer?

En sak som kan vara bra att kolla upp innan man beslutar sig för att starta en kennel är om man kanske har något sparkonto man kan använda sig av. Om det står pengar där kanske det är de som behövs för att man ska kunna följa sin dröm. Det kan också vara smart att ringa runt och se om man kan få tag i några sponsorer. Genom att erbjuda reklam på kenneln kan företag vara villiga att sponsra med saker i gengäld. Det kan till exempel röra sig om företaget kan sponsra med material för att bygga kennel, med hundfoder, eller kanske med annan hundutrustning. När man har en kennel kommer det alltid att gå åt saker och man kan inte direkt få för många koppel eller för mycket foder.