Kända relationer mellan hund och människa


Det är vida känt att hunden är det husdjur som kallas människans bästa vän, och gravfynd har avslöjat att vi haft hundar som husdjur redan för 14 000 år sedan. De bidrar med lojalitet och vänskap, och många fina relationer har vuxit fram mellan hundar och dess ägare. Enligt en undersökning gjord av den brittiska tidningen The Daily Mail tyckte hela 94 % av deltagarna att deras hund kunde få dom på bättre humör när de var ledsna, och så många som över 40 % erkände att de faktiskt talar mer med sin fyrfotade vän än med sin partner!

Hachiko – den lojala akitan.

Genom åren har man kunnat läsa många hjärtevärmande historier om Hundar i böcker. En hund som det skrivits mycket om är akitan Hachiko. Han levde i Japan mellan 1923 och 1935 och ägdes av en professor vid namn Ueno. Varje morgon pendlade professorn från Shibuyastationen till sitt arbete på Tokyouniversitetet, och varje kväll satt Hachiko på tågstationen och väntade på sin husse för att de båda skulle slå följe hem. Men en dag under en lektion dog professor Ueno av en hjärnblödning och kom aldrig hem igen. Trots detta fortsatte Hachiko att sitta utanför stationen och vänta, dag ut och dag in. Även fast han slussades runt bland olika familjer kom han ständigt tillbaka till Shibuyastationen varje dag vid samma tid, med förhoppningen att återförenas med sin husse.

Världens mest intelligenta hund

målare stockholm“, “cykel till salu” eller “recept kladdkaka” – oavsett vad du än söker efter på nätet så kan du räkna med att hitta åtminstone en text där en hund smugit sig in. De kallas inte människans bästa vän för ingenting, och de flesta med hund tar varje tillfälle i akt att nämna honom/henne. En hund som ofta omnämns är Chaser, en bordercollie med en fantastisk relation till sin ägare, psykologiprofessorn John Pilley. Med sina 1022 ord kan hon briljera med att vara det djur som kan identifiera flest ord i världen. Detta har såklart inte skett av en slump, utan är ett resultat av intensivträning med sin engagerade husse i 5 timmar varje dag. Ett samspel som började som ett experiment – men som egentligen var starten på en livslång vänskap.