Hobbykennel


 

När man söker efter en ny hund är det vanligt att man hamnar på många olika typer av kennelhemsidor. Att köpa sin hund från en kennel är ett tryggt och seriöst sätt och förhoppningsvis har hunden en god grund att stå på när den flyttar hem till dig.

Ibland kan man hamna på hemsidor där man får uppfattning om att uppfödaren driver en hobbykennel. Vad är det? Tänker du då. Vad en hobbykennel egentligen är kan vara svårt att sätta några direkta ord på. Många erfarna uppfödare skulle nog säga att en hobbykennel är en uppfödare som föder upp cirka 1 kull per år och där man väljer att lägga fokuseringen på att föda upp så sunda och lyckliga hundar som möjligt.

Det krävs minst lika mycket utbildning och kunskap för den som föder upp enstaka kullar, som för den som driver kennels som sitt yrke och karriär. Idag kan man hitta många bra utbildningar som man bör använda som grund innan man kommer igång med sitt avlande. SKK anordnar många olika typer av kurser för den som vill utvecklas och kunna erbjuda hundarna den absolut bästa tid, både valp som tik.